min fina vita

Ja, nu är det dags att berätta hur jag blev skötare på Basc.
Jo, det började med att Zuzanna började rida på Ekenryttarna och blev skötare åt Basc's syster Amour, och på sommaren hyrde hon olika hästar där.
Och jag följede med henne då och då. Och när hon tog in Amour var Basc tvungen att följa med, för annars rymmer han ur hagen. Så då fick jag ta honom. Och det var genom att bara leda honom som jag började gilla honom mycket. Så dom två sista dagarna av lovet frågade jag Zuzanna om jag kunde få hyra Basc. Så vi frågade Solveig, och det gick bra, fast man annars måste hyra i minst en vecka!
Så vi åkte dit, tog in dom, och jag började borsta. Och Basc var hut jobbig som helst. Han backade, sparkade med frambenen, ja allmänt jobbig. Vi red, och det gick väll bra. Nästa dag var det nästan likadant i boxen.
Och jag skulle rida barbacka. I traven kändes han väldigt konstig, som han var halt. Men eftersom jag ridit honom en gång innan och aldrig barbacka tänkte jag att det kanske var så han kändes.. men efter en stund sa Zuzanna också att det såg ut som han halta. Så jag gick av och gick lite med honom. Och det syndes tydligt att han blivit halt, troligen i sommarhagen. Såklart blev jag ledsen. Istället fick jag ta Franco andra dagen. Han var också rolig, men det var ju själva saken att jag ville hyra Basc.
Jag hade tanken att bli skötare på Basc men då berätta Zuzanna att han redan hade en.
Såklart blev jag ledsen..
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0